+31(0)255 524601

Projectoren

 

Videoprojectie

Vandaag de dag worden de meeste presentaties niet meer op sheets vertoond, maar maakt men steeds vaker gebruik van computer presentaties. Voor het weergeven van deze presentaties aan (grotere) groepen is een (LCD) projector eigenlijk onontbeerlijk. Naast presentaties zijn projectoren uitermate geschikt voor het weergeven van videosignalen, die bijvoorbeeld afkomstig zijn van een DVD speler, videorecorder of TV-tuner. De meeste fabrikanten voorzien de modellen vaak van een seriële interface, die het mogelijk maakt om te projecteren middels een extern apparaat (PC, touchpanel systeem) te bedienen.

Techno Desk heeft vele merken en modellen projectoren in haar assortiment.Tevens onderhouden wij nauwe banden met de fabrikanten, wat als voordeel heeft dat wij steeds over de nieuwste modellen en technieken beschikken. Hierdoor kunnen wij optimaal aan de wensen van onze klanten voldoen. Het projector- assortiment kan in drie delen opgesplitst worden; draagbare projectoren, vaste projectoren en projectiekasten.


Draagbare projectoren

Draagbare projectoren zijn ideaal voor mensen die vaak onderweg zijn, of voor presentaties in kleinere ruimtes. Deze projectoren worden steeds kleiner, lichter en stiller, terwijl de lichtopbrengst steeds hoger wordt.


Alle draagbare projecteren zijn tegenwoordig voorzien van een infrarood-afstandsbediening, waarbij de meeste fabrikanten tevens een rode laserpointer geïntegreerd hebben. Dit soort kleine handigheidjes komen van pas tijdens het geven van een presentatie.

Vaste projectoren
Vaste projectoren zijn meestal groter en zwaarder dan de draagbare versies. Toepassingsgebieden zijn te vinden in boardrooms, grote (conferentie)ruimtes en filmzalen. Vaste projecteren kenmerken zich door een zeer hoge lichtopbrengst, de hoeveelheid en soorten videoaansluitingen en de lange levensduur.


LCD projector accessoires

Techno Desk heeft een groot aantal accessoires voor LCD projectors in haar assortiment. Voorbeelden hiervan zijn o.a. draagtassen, flightcases, hoogwaardige audio- en videokabels, schakelapparatuur, ophangbeugels, plafondliften etc.

 Flatscreens

Door de stand van de ogen heeft de mens eerder een breed dan een hoog blikveld. Waar de men voor het voor de introductie van het plasmascherm moest doen met een beeld voormaat van 4 : 3 kan men tegenwoordig beelden weergeven op een meer natuurlijk beeldverhouding van 16 : 9, dit sluit veel meer aan op de manier waarop de mens kijkt. De plasmaschermen van deze tijd onderscheiden zich door een scherp, helder beeld dankzij de nieuwe plasmatechnologie die het mogelijk maakt een stabiel onvervormd beeld in briljante , natuurgetrouwe kleuren weer te geven. De schermen zijn leverbaar vanaf 40 inch tot 90 inch. Bovendien hebben de plasmaschermen -in tegenstelling tot LCD- een kijkhoek van 160 graden. Vervorming, onscherpte langs de randen en problemen met beeld uitlijning die u misschien uit het verleden kent, zijn eenvoudig uitgesloten.
Bovendien zijn de plasmaschermen ongevoelig voor magnetische velden. Magneten in luidsprekers of industriële apparaten in de omgeving van het beeldscherm hebben geen invloed op het heldere beeld.

Flatscreens zijn flexibel in gebruik kunnen op alle mogelijke manier worden opgesteld: op een voetstuk, zowel 'staand' als 'liggend', als een schilderij hangend aan de muur of met een beugel aan het plafond bevestigd.