+31(0)255 524601

Audio / Omroepsystemen

In geval van calamiteiten zoals brand, gaslekken, ontploffingsgevaar, etc., dient uw organisatie in staat te zijn om zo snel en efficiënt mogelijk geheel of gedeeltelijk uw gebouwen te ontruimen. Een seconde kan dan cruciaal zijn. Een betrouwbaar en efficiënt omroep- en ontruimingssysteem maakt hier het verschil.

Integratie van omroep & ontruiming in één systeem

Enerzijds omvat het systeem een omroepfunctionaliteit (Public Address). Hierbij kunnen live gesproken boodschappen omgeroepen worden in de door de operator geselecteerde locaties. Anderzijds beschikt het ook over een ontruimingsfunctie waarbij men alarmeringssignalen kan aansturen (sirenes, flash lights, etc.) en gesproken instructies kan omroepen. Voorts is er ook distributie van achtergrondmuziek mogelijk.

Al deze drie functionaliteiten maken gebruik van superieure, storingsvrije audio zodat uw kritische boodschap zeker niet gemist wordt.

Gebruiksvriendelijk
Het omroep- en ontruimingssysteem beschikt over zeer duidelijke en gebruiksvriendelijke operator consoles die bediend worden via touch screen of PC.

Efficiënt
Selectieve evacuatie: afhankelijk van de noodzaak kunt u het gehele of een gedeelte van uw terrein evacueren.

De omroep- en ontruimingsoplossing gebruikt standaard protocollen waardoor het ontworpen is om maximaal gebruik te maken van de bestaande IT infrastructuur van uw organisatie.

Het systeem is remote bestuurbaar vanaf vrijwel elke willekeurige locatie via een beveiligde VPN verbinding.

Betrouwbaar
Het systeem kan volledig redundant gemaakt worden. Zo kan een radio systeem bij uitvallen van het gebruikte kabelnetwerk de continuïteit en werking van de oproep- en ontruimingsoplossing garanderen.
De oplossing kan 24/7 remote gemonitored worden waarbij in geval van defecten onmiddellijk het onderhoudspersoneel op de hoogte wordt gesteld.
Alle events en acties van de gebruikers worden gelogd voor eventueel controle achteraf.
Schaalbaar
De architectuur van de oproep- en ontruimingsoplossing is zeer modulair waardoor het systeem toekomstvast is.

Op maat
De oplossing kan aangepast worden aan de specifieke behoeften van uw organisatie.

Integratie met producten van derden
Ook kan men third party producten zoals poorten, flash lights, etc. aansturen via het oproep- en evacuatiesysteem. Tevens is integratie met een oproepsysteem voor uw eigen private brandweer mogelijk.